I made it !!!

Jag har inte bara överlevt min fasta utan även kännt av fördelarna med den och nu har 5 långa dagar kommit till sitt slut. Så här har min vecka sett ut:
 
Måndag 7 Maj: Dag 1
Startade dagen enligt menyn i förra inlägget. Dagen flöt på bra, inga jätte akut hunger kännslor som inte gick att dämpa med juice, te, vatten och buljong. När jag slutade vid 17 var det dags att tömma lägenheten på Drottninggatan som jag sålt. Jag och Sonny åkte dit och bar ut allt i en transport bil som jag lånat från jobbet, vi fick åka nån vända till våxnäs först med soffa och byrå innan vi tog resten och styrde mot Ransäter. Vi lämnade allt där, jag tackade Sonny till tusen innan han hoppade av hos sig och jag styrde hemåt. Var hemma runt 22, helt slut. Jag märker av avsaknaden av energi men mår fortfarande helt okej och somnar gott =)
 
 
Tisdag 8 Maj: Dag 2
Larmet står på 5.30 för en morgon promenad men det är omöjligt att gå upp så jag sover vidare tills 07.00 (sjukt energifattig) Drar iaf till jobbet, några påpekar att jag känns lite irriterand men mest för att reta mig tror jag, dagen är längre än vanligt men går bra... tills jag kommer hem. Jag hade tankar på att cykla, promenera, sola eller något men dör på soffan och fryser som att jag skulle ha hög feber. Jag bäddar ner mig under massa filtar och somnar runt 19, vaknar 21, tar en kopp te och somnar igen vid 22. För mig som vanligtvis har väldigt mycket energi är det väldigt ovant att vara så här trött, jag vill bara sova och försöka hålla mig varm.
 
Jag och min värmekudde ;)
 
Onsdag 9 Maj: Dag 3
Larmet ringde 05.30 och hade jag inte haft ett efterlängtat samtal som väntade att jag somnat om men tog mig iaf ut på en 45min promenad med bra sällskap i luren. Drack min juice och drog sen till jobbet, sååå trött. Dagen blev lång men det gick bra, hunger sliter jag inte så mycket med utan det är tröttheten och bristen på energi som känns sjukt jobbig. Jag orkar knappt prata och det känns som världens undergång när någon säger "va?". Lunchen blev dock ett riktigt lyft då jag fick ett paket ända från Hawaii med en födelsedagspresent och massa minnen, vilken lycka och tacksamhet.
Efter jobbet blev det dock värre, jag kommer hem och där står pappa och har köpt gott bröd och steker pannkakor. Jag vill bara ta en smörgås med pannkaka på haha. Jag börjar förhandla med mig själv "tre dagars fasta är ju också bra" "det är många som inte fastar alls" eller "jag äter ju oftast bra". Men med en enorm viljekraft tryckte jag bort alla tankar, drack min buljong och drog sen mot våxnäs hallen för att kolla på Jennifers fotbolls match. Det var iskallt, 45min ute och jag var stelfrusen, trots vinterjacka och vantar. Jag kom hem, drack mitt kvällste, värmde en riskudde och somnade, helt utömt på allt som påminner om energi och frossan var fruktansvärd....
 
 
Torsdag 10Maj: Dag 4
Ätligen fick jag känna av det där "lyftet" folk skriver om. Jag vaknade som en ny person, min energi var tillbaka och jag kände mig lätt både till kropp och sinne. Tankarna på att ge upp hade ersatts med tankar om att jag kan fasta föralltid (som tur är så är det inte en tanke som kommer bli verklighet, jag behöver mat i mitt liv). Jag gav mig ut på en 45min promenad innan jobbet, dagen gick som en dans. Jag fick även in handpenningen från lägenhetsförsäljningen så nu är min fattiga dagar (efter Hawaii) äntligen över =) Efter jobbet drog jag hem och "åt" min buljong innan jag drog mot gymmet för att spendera 40min på löpbandet varav 30min löpning (lite drygt 5km) skönt att svettas ut lite även om jag blev sjukt hungrig och även lite yr. Jag hade iaf lite krafter kvar och drog därför och solade i 15min (välbehövligt). Sen hem för att äntligen få min juice och te. Sjukt var fort kroppen vänjer sig då jag numer känner mig mätt efter detta =)
 
Ingen Hawaii bränna men jag försöker iaf =)
 
Fredag 11 Maj: Dag 5 
Gick upp strax innan 06.00 för att ge mig ut på en 45min promenad innan jobbet. Även denna dag kände jag mig lätt och nästan som vanligt. Att inte äta är inte ett problem längre (förutom mjöksyran av att gå i trappor) Dagen flöt på lätt och efter jobbet hämtade jag upp Jennifer och drog till bergvik för att shoppa lite, hittade iaf en tröja, en tränings t-shirt och en vanligt t-shirt och sen in på maxi för att handla massa mat som jag längtat efter, tanken på att jag imorgon får äta gjorde det lätt att plocka in allt i kylen utan att stoppa något i munnen. Vi njöt av solen en stund på baksidan innan det var dags för Jenniger att lägga sig. Både jag och Jennifer märkte av att mitt tålamod var sämre än vanligt men utan några större katastofer somnade hon gott. Jag la mig i soffan med en kopp te och prison break innan jag la mig med tanken att när jag vaknar får jag äta mat =)
 
 
Dag två och tre var utan tvekan "kura ihop sig dagar" medans dag fyra och fem var fyllda av positiva kännslor. Jag skulle reommendera alla (som inte har eller har haft ätstörningar) att testa att fasta. Det känns verkligen som att "städa ur" kroppen. Jag jämnför det med att rensa kylskåpet, ni vet det där som står längst in och bara tar plats, det där du aldrig använder då du helatiden fyller på med nya varor, det är det vi vill åt =) Nu börjar det stora arbetet med att skapa och behålla nya vanor, vanor som för mig var helt självklara innan Hawaii så... Hur svårt kan det vara ;) 
 
Ju mer jag läser om periodisk fasta ju mer logiskt känns det och detta är defintivt något jag ska försöka få in i min vardag. Idag Lördag vaknade vi vid ca 07.00, Jennifer pep direkt in till morfar och jag kände ingen stress med att börja äta igen så jag gav mig ut på en löprunda för att få frukosten att smaka ännu bättre. Jag sprang 5km och kände mig oövervinnerlig (min normala sinnesstämmning;) 
 
 
Nu blir det nya tag med att komma i min "normala" form igen, jag har med fastan gått ner ca 3kg och de ska jag INTE gå upp igen utan snarare kapa 3 till...  Men först...
Ska jag njuta av min frukost...
Bestående av 3 fikon mixade med kvarg, lite vatten, apelsin juice (färskpressad, använde sen köttet tll topping) samt lite kanel och massa god topping (apelsin, banan, jodgubbar, blåbär och physalis). Behöver jag säga att jag njöt. Till det drack jag upp det som blev kvar av fasta juicen samt en efterlängtad Celsius.
 
 
Det första jag äter sen i söndags... ca 134 timmar utan mat. När jag är mätt ska jag sätta mig på min nya racer cykel och styra mot Ransäter där det blir kalas (på sallad och fruktsallad ;) eftersom jag fyller år imorgon =)
 
 Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

baraben.blogg.se

Elinor född 1990 och bor i Värmland. Min blogg handlar om mitt liv, min träning och min kommande flytt till Hawaii =)

RSS 2.0