Prison

Jag är så exalterad. Jag har länge haft ett intresse/fascination/skräckblandadförtjusning för kriminologi. Fängelset och fängelsekunder har alltid väckt min nyfikenhet. Om det inte vore för att mamma skulle bli så ledsen skulle jag lätt skriva upp "sitta i fängelse" på min bucketlist. Jag vet att det låter konstigt men jag skulle verkligen vilja prova, jag tänker att det får en att tänka över allt och kanske ändra syn på vissa saker (det är den eviga längtan efter den berömda sinnesfriden som talar). det finns nog många människor som skulle behöva sitta inlåsta en stund för att få en bättre syn på livet ;) Alla som gjort det tänker säkert nu att hon har ingen aning om jag hon pratar om och det är sant =) Men jag älskar iaf att läsa böcker eller se dokumentärer från folk som berättar om sin tid inne. 
 
Till saken iaf, det finns ett fängelse ganska nära där jag bor (går förbi det ibland påväg till bussen) ja har flera gånger gått och försökt kika in. Iallfall så frågade jag min lärare lite om amerikanska fängelser och diskussionen slutade med att han ska kolla om jag kan få komma dit på typ ”studiebesök” åh vad jag hoppas på det. Han sa dock att amerikanska fängelser är typ som på film (ingen rolig syn alltså) och risken att jag blir jätte ledsen och typ vill rädda alla som sitter där är stor haha men man får väll hoppas att de gjort sig förtjänta av det. 
 
Fängeset där jag bor.
 
Förresten så upptäckte jag precis att Iphone 7 är nästan 2.000:- billigare här än i Sverige =)
 
Just nu ligger jag i sängen efter att ha tvättat och ätit middag. De andra tjejerna gav sig av mot baren. Jag höll på att inte kunna smita undan då jag är den enda som får köpa alkohol här men de lyckades få med sig en annan som kan förse dem ;) Så tant Elinor kör Netfix and chill ikväll. Imorgon har jag förmiddagslektioner men vi ska typ ha knytkalas i nån park. Så lättförtjänad närvaro ;)
 
 
 
 

Vecka 2

Hej =) Tänkte uppdatera er lite om vad som hänt sedan sist. Vi är redan inne på vecka 2 och även om det känns som att jag kom typ för 2 dagar sedan så känns det också som jag jag blivit väldigt hemmatsadd och det känns verkligen som att jag känt mina finska tjejer betydligt längre än 1,5 vecka =) 
 
Igår hade jag min första surflektion och inte helt oväntat var det AWESOME!!! Jag lyckades till och med att stå upp mer än 10 sekunder några ånger. Först var det lite läskigt (jag är sjukt rädd för att få kallsup haha) men efter en rejäl vurpa släppte det =) Jag kommer ha sufning (på skoltid) ca 3 timmar varje onsdag och jag längtar redan till nästa tillfälle =) Det var två lärare som var äkta surferdudes, de pratade på slang och var stenhöga, de rökte till och med på ute på vattnet på sina brädor, hur chill som helst. Det är för övrigt sjukt vanigt här du kan känna weed lukten lite överallt när du är ute och går =) 
 
Staty av surfarkungen på Waikikibeach =)
 
Vi han även med att fira Iida (en av de finska tjejerna) som fyllde år igår. När skolan var slut åkte vi hem och duschade sen åkte vi till en annan värdfamilj (barnbarn till vår värdmamma) där de hade fixat massa mat, dryck och tårta =) Vi hade verkligen super trevligt, alla här är så lättsamma, vi är liksom här på samma villkor. Vi åt tills vi sprack, drack smirinoff och skrattade tills vi fick magkramp. Det var första kvällen jag och och Juli var vakna längre än till 23, första alkoholen, första sockret och första gången jag faktiskt sminkade mig sedan vi kom hit. Det var en sjukt lyckat kväll och ett lyckligt födelsedagsbarn =)
 
Glatt gäng =)
 
Idag gick vi upp vid 06.30 käkade frulle och åkte in till Waikiki (ca 40min med bussen) Juli hade lektion på förmiddagen och jag drog till gymmet. Låste in mina saker i ett skåp där och gick ut för att springa. Jag sprang hela waikiki beach och upp mot Dimond head, det blev 13km och det var ren njutning. Vilket var en sjukt lättnad för varje löptur hittills har vart sjukt jobbigt, värmen har gjort mig yr och mina ben har vart så tunga men nu tror jag kroppen börja vänja sig vid kimatet och det gick mycket lättare att springa, känns bra med tanke på mitt kommande Marathon =)
 
Underbart och min kropp känns stark =)
Hade förresten även ett PT pass igår (efter surfningen) Känns så skönt att min aktivitetsnivå verligen är hög här =)
 
För övrigt så håller tekniken fortfarande på att göra mig galen. Det gör det iof alltid bara tanken på inställningar och uppdateringar osv. får mitt synfällt att krympa och jag vill bara gå haha. Men det är värre än vanligt nu, allt som har med teknik att göra går emot mig. Mitt mobil har spårat ur totalt och jag kan inte ens ta bilder med den längre utan får ha en annan gamal mobil så jag fick låna som tur är där jag kan ha musik och ta biler. Kan absoult inte ladad hem appar (den sägar att den är full) vilket förvårar betydligt eftersom det finns asbra appar både för skolan, gymmet och busstrafiken. Har även fortafarande den där klumpen med internet i eftersom ingen av mobilerna funkerar det amerikanska simkortet i. Vilket betyder att jag helatiden måste ha 2 mobilen och wifi klumpen med mig överallt (inte helt lätt att springa med) samt att när jag ska lägga upp biler måste jag föra över dem mellan mobil och dator via facebook och allt tar tusen år eftersom uppkopplingen suger. Det har till och med gått så långt att jag överväger att gå och köpa en Iphone 7 för typ 8.000 bara för att få en lösningen. Jag kommer ändå skaffa en när jag kommer hem annars och köper jag loss en kan jag ju få ett billigare abbonnemang men jag vet inte man är ju inte rik som student direkt haha. Ska googla lite på saken =)
 
Nu sitter jag i skolan men när detta inlägg äntligen är klart ska jag ge mig av mot standen för att äta min medhavda lunch bestående av tonfisk, avokade och ägg . Sen har jag lektion 14.30 - 17.20. Tjejerna pratar om någon bar som ska vara grym ikväll men jag överväger stakt netflix och chill ;)
 
Eftersom det är kväll hemma i sverige säger jag godnatt 
hörs snart <3 
 
 

Söndags Hike

Imorse startade jag dagen med en löptur, hade fått i uppgift av Josh att springa 3miles (4,8km) på tid. Det är sjur mycket jobbigare att påringa här eftersom det är så varmt så jag är sjukt missnöjd med tiden men han sa under 30min och jag sprang på 28min så de får duga =) Men jag ska ärligt säga att jag funderar på vad jag gett min in på ang Marathon.. men men det får bli ett framtida projekt det är ju ändå 10 veckor kvar =)
 
Vår plan var att hyra en bil och utforska ön idag men eftersom man alltid hyr för 24timmar och det blir lite krångligt för oss att lämna tillbaka den imorgon eftersom vi har skola så bestämde vi oss för att ta det nästa heög istället så har vi både lördag och söndag. Vi bestämde oss för att gå på en hike, vi enades som att ta en kort tur 1-2 timmar stod det på hemsidan. Perfekt då är vi tillbaka till lunch sa vi och gick iväg... That didnt happend...
 
 
Vi drog iväg mot Waimano falls, en timmes bussresa och bussen går ju hela vägen, perfekt tänkte vi och drog iväg. När vi åkt ca 30min så uppmärksammar jag att den där lilla  pricken på google maps inte rör sig mot den andra pricken längre. Hmm vi borde nog gå av här säger jag. Okej säger Juliana. Vi går av och börjar gå. Jag hittar en ny buss som ju blir perfekt och bara 16min promenad till hållplatesen. Vi går dit (i 30 graders värme och inget vatten) När vi kommer fram och väntat ett tag uppmärksammar vi att det är en timme kvar tills bussen kommer, vi bestämmer oss för att gå det är ju bara några km hur svårt kan det vara. Detaljen att det var sjukt varmt och bara uppförsbackar blev en senare upptäckt. När vi efter 40min promenad kommer fram till den efterlängtade pricken på google maps så finner vi oss stå mitt i en korsning.. Inte ett vattenfall så långt ögat når. Det kommer en hjälpsam farbror på cyckel som pekar ut rätt plats och lägger in det i våra telefoner, bara 45min promenad, inga problem tänker vi 5km typ. Farbroder skrattar lite med orden "getting there is a hike itself". Vi går och går och går och båda blir tystade och tystare och funderar på hur vi ska klara själva hiken... Vi kommer fram till punkten på kartan som han pekat ut, bara asfalt åt alla håll. Vi sätter oss på marken ett tag innan vi samlar nya krafter, hittar en ny adress att trycka in på google maps och börjar gå igen. Efter typ 30min stannar en bil. En kvinna tycker vi ser ut som att vi ska på hike men undrar om vi verkligen vet hur långt det är dit... Det vet vi inte. Denna underbara kvinna skjutsar oss och äntligen (2 timmar senare) är vi på plats.
 
 
Vi hade en timmes hike genom skogen. Det var stenar, rötter, lera, varmt, svettigt och alldeles alldeles underbart. Jag älskar verkligen vandring. Helt underbar miljö och när vi kom fram till vattenfallet var det så överäldigande vackert. Det var underbart svalkande att ta ett dopp i det friska vattnet och självklart slänga sig i via lianerna. Vi plaskade runt ett bra tag tills vi till och med började frysa lite (vilket var en skön omväxling). Innan vi påböjade timmes färden tillbaka som även var uppför hela vägen, notera att vi inte ätit eller druckit på närmare 4 timmar och det är 30 grader varmt. Men vi kände oss starka ända in i mål. Ska erkänna att moden dock sjönk en aning när vi inser att vi inte har en aning om hur vi ska ta oss tillbaka. Vi letar efter en affär men det finns inte inom 10km avstånd och bussen kommer inte förens om en timme. Vi bestämmer oss för att lifta och några av de vi träffade vid vattenfallet plockar upp oss och vi får åka med dem nästan ända hem, de släpper av oss vid wallmart och efter att ha halsat en varsinn juice och vattenfaska så tar vi bussen hem. Till vår stora glädje har vår värdmamma precis lagat kyckling, broccoli och ris så vi kommer till ett dukat bord (så  bortskämda). Sen en efterlägtad dusch för att få bort all lera och nu har jag presis landat på sängen och överväger en powenap haha =)
 
 
Ps. Jag har fått lägga till bilerna i efterhand. Internet är så långsamt så ett inlägg tar mig flera timmar men så länge mitt tålamod håller ska jag uppdatera er <3
 
 

baraben.blogg.se

Elinor född 1990 och bor i Värmland. Min blogg handlar om mitt liv, min träning och min kommande flytt till Hawaii =)

RSS 2.0